Evangelie Gemeente Houten
Evangelie Gemeente Houten

Tieners

Als je in de 1e, 2e of 3e klas zit van het middelbaar onderwijs, hoor je bij onze Tienergroep. Wat is er leuker dan je weekend te beginnen met een avond waarin je met je leeftijdsgenoten, vrienden en vriendinnen leuke dingen gaat doen. De tienergroep is een hele open groep waar regelmatig vrienden en vriendinnen van de tieners mee naar toe komen. Iedereen is welkom!

Elke tieneravond is anders. Meestal hebben we een bepaald thema, waar de leiding iets vertelt en we met elkaar over gaan praten. We doen tussendoor ook een paar spelletjes die met het thema te maken hebben. Sommige avonden gaan we met elkaar een film kijken, of een leuk spel doen. Je bent welkom vanaf 19.30 uur.

Jeugd

De jeugdgroep vormt een levendige kring binnen de gemeente. Je hoort bij de jeugdroep als je in de 4e, 5e of 6e klas zit van het voortgezet onderwijs, of als je een beroepsopleiding volgt en jonger bent dan 18 jaar.

Het is gaaf om samen met je leeftijdsgenoten en vrienden meer te leren over God en hoe je Hem ervaart in het dagelijkse leven. Je praat over het geloof en je mag natuurlijk ook jouw mening geven…Uiteraard zijn de avonden ook erg gezellig en je krijgt leuke vriendschappen. Je kunt elkaar helpen, stimuleren en samen dingen ondernemen. Over het algemeen zijn er twee thema-avonden en dan één ontspanningsavond. De invulling is verschillend maar bestaat vaak uit een inleiding, spelletje, filmfragment, samen bidden, gespreksgroepjes, pauze, chips, etc. Kortom, een uitdagend en gevarieerd programma!

De jeugdkring is er tweewekelijks op zondagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De vaste locatie is: Dovenetelhof 1. Wil je weten wanneer de volgende jeugdavond is, stuur dan een mailtje naar: jeugdegh@gmail.com. Wim, Nanja en Joël leiden deze groep.

Jovo’s

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, breekt vaak een nieuwe fase in je leven aan. Tijdens deze fase in je leven gebeurt er ontzettend veel. Je wordt volwassen, gaat veel keuzes maken, vriendschappen veranderen, je denkt na over je toekomst, gaat op je eigen benen staan, etc. In je enerverende en steeds veranderende leven speelt God een belangrijke rol. Het is dan erg gaaf om samen met je leeftijdsgenoten meer te leren over God en hoe je Hem kunt volgen in je dagelijks leven.

Veel JoVo’s studeren, wonen op kamers, reizen regelmatig en krijgen relaties. Daardoor zijn de EGH JoVo’s zelden allemaal tegelijkertijd in Houten. Daarom is er ook niet één speciale JoVo-middag of avond. Maar diverse JoVo’s hebben samen groepjes gevormd. In die groepjes delen ze hun leven met elkaar, is er plaats voor bijbelstudie en bidden ze met en voor elkaar. De JoVo-leiding staat klaar met hulp en ondersteuning, en is zeker bereid een persoonlijk gesprek met je te voeren als jij daar behoefte aanhebt. Hiervoor kunnen JoVo’s Bas (van T.) en Gisèle benaderen.

PUUR

PUUR staat voor PUUR Jezus willen ontmoeten, aanbidden, voor Hem willen leven en verlangen naar Hem. Een aantal keren per jaar organiseert een groepje jongeren activiteiten die gericht zijn op het PURE leven!

Daarnaast is er het jaarlijkse PUURweekend: een heel weekend lang gaan jongeren op zoek naar meer van God met een thema dat als een rode draad door alle activiteiten heenloopt.